Det der med at finde sin passion når man er i slutningen af 30´erne?

Du ER en god forældre!

Da min søn havde gået fire dage i skole, fik jeg den første besked fra skolen omkring at William manglede empati. Og siden da er vi fået den ene besked efter den anden omkring Williams opførsel, og vi har rendt til et utal af møder. William skal efter sommerferien i tredje klasse, der er nu gået tre år.

Der har nu været en børnepsykolog ind over fra TCBU for at undersøge/vurdere William, og for at se om hun mente han kunne have ADHD, da skolen mente at det var det han havde. Da børnepsykologen, var færdig med hendes undersøgelse, var hun kommet frem til at William ingen diagnose har, men at han er blevet stigmatiseret som et problembarn, og fået skyld for mange ting han ikke har gjort. Hun observerede at William er en medløber, der hurtig hopper med på når en anden i klassen gør noget sjovt eller skørt, men det er William der oftes får skyld for at forstyrrer. På et tidspunkt havde skolen lavet en regel om at når William ikke kunne opfører sig ordentlig, skulle vi hente ham fra skole. Det var ikke super nemt at få til at gå op. En af gange var vi blevet ringet op at vi skulle hente William, og det viste sig at han blev sendt hjem, fordi han havde rakt tunge af en anden elev. Så det fik vi sat en stopper for igen.

William har været igennem et utal af samtaler med forskellige fagfolk, og hver gang har de kigget på William og sagt. Øh, han virker jo ikke til at der er noget i vejen. Så det har været super frusterende. William er blevet drillet af mange i klassen, fordi at de ofte har kunne slippe afsted med det, fordi at de voksne ofte ikke helt har troet på William, når han har fortalt sin version af sagen. Forældrene har desværre også bidraget til mobning. Der er flere der har forbudt deres børn at lege med William, og dette mener jeg bestem tangere til at man opfordre sine børn til at holde andre ude, og derved mobbe. For børnene er jo gået til William og fortalt hvad deres forældre har sagt. Det har jo også bevirket at William ofte ikke havde lyst til at deltage i fælles aktiviteter med klassen.

img_0739

Børnepsykologen vurdere derudover at William er super stresset, og gået i stå i sin følelsesmæssig udvikling. Dette grundet stigmatiseringen af William. Hun har vurderet at han har brug for eget støtte, til at få udviklet sine følelser, og det mener hun ikke skal ske på nuværende skole. Skolen mener heller ikke de har ressourcer til at have William, og vi mener heller ikke at William skal være på nuværende skole. Derfor er han nu sendt til visitering, og nu krydser vi fingre for at der er en skole, der mener at de kan hjælpe William, så han kan blive fyldt op med en masse selvtillid, og få reduceret sin stress.

For at få William til at forstå sine følelser har jeg siden han begyndte i skole, haft disse to hængende på min køleskab. eg har brugt dem, når der har været følelser (små og stor) i spil. Følelsestermometeret og mentaliseringsdetektiven. Disse har børn der har svært ved sine følelser, ja sikker alle børn, stor gavn af at bruge, efter et stort udsving i følelsesregisteret. Se følelsestermometeret her og mentaliseringsdetektiven her.

Men det værste af det hele er, at de ting som børnepsykologen har sagt, og lagt vægt på i sin vurdering, er ting jeg har sagt hele tiden. Men skolen har bare slet ikke ville høre på mig. Og det er svært når man sidder over for fagfolk, for efter min meining burde de vide bedst. Så når jeg har fortalt at jeg ingen problemer har med William hjemme, og han faktisk bliver sur, når han gamer og taber, så kan jeg sagtens se at de overhovedet ikke tror på mig. Derfor har jeg jo flere gang sået tvivl på mine evner som mor, og om det jeg gør er forkert. Hvilket jeg synes er helt vildt forfærdeligt. Jeg er jo nu kun blevet bekræftet i at jeg ikke gør noget forkert, og at jeg hele tiden har gjort det rigtige. Hvilket er vildt rart. Jeg har fået en fornyet energi omkring mine børn, og jeg er så vild med det.

Derfor vil jeg sige til alle jer skønne mødre og fædre. I gør det super godt, stol på din egen mavefornemelse, og sig fra hvis du mener at skolen, børnehaven eller andet tager fejl. Du kender dit barn bedst. :). Har du haft en oplevelse med skolesystemet som ikke var super godt?

Hav en god dag / Karina

 

1 kommentar

  • Lone

    Jeg har nu altid vidst at du ville blive en fantastisk mor 😉 Dejligt at Williams tid på den skole er slut og håber at I finder et nyt fantastisk sted til William. Så dejligt at du har fået fornyet energi og tro på dig selv. Jeg sender en masse positive tanker jeres vej. Kh Lone

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der med at finde sin passion når man er i slutningen af 30´erne?