Efterårs wishlist

Lykken er …

every-day-may-not-be-good-but-theres-something-good-in-every-day-8

Det er som om efteråret bringer noget med sig – depression, træthed, modløshed. Der sker noget med mennesker når lyset langsom trækker sig tilbage og dagene bliver mørkere. Derfor har jeg samlet de bedste tips og tricks til at blive glad, i denne tiltagende mørke tid! 🙂

1. Duften af citrus                                                                                                                            

Studier viser at duften af citrus reducere stress og gør en glad. Den nemmeste måde at få duften af citrus i næsen og hjemmet er enten duftlys med citrus (men sørg for at det er ægte æteriske olier der er brugt i lyset) eller en aromaterapi lampe med æteriske olier. Jeg elsker duften af grapefrugt om efteråret og vinteren. Du kan købe æteriske olier i god kvalitet og duftlamper på Urtegaarden.dk.

2. Lyt til en glad sang                                                                                                                            

 Istedet for at lytte til triste kærlighedssange, så sæt noget glad musik med gode rytmer så du får lyst til at danse – og så dans lidt :). Bevægelse bekæmper også stress og gør glad, så 2 fluer med et smæk.

3. Gør noget godt for andre                                                                                                                   

Alle som har gjort noget spontant godt for andre, ved hvor godt det føles. Men det gør også godt at gøre noget planlagt godt for andre. Måske din veninde er gået fra kæresten – inviter til film aften med komedier (ikke noget med triste kærlighedsfilm), slik, hygge og en snak. Hjælp naboen med hækken, støt et godt formål eller bliv frivillig. Listen er lang og du ved selv hvad du har tid eller overskud til 🙂

4. Gør noget godt for dig selv                                                                                                                

Når du gør noget godt for dig selv, får du mere overskud til at gøre noget godt for andre, som så måske selv får overskud til at gøre noget godt for andre og vupti – gode, positive ringe i vandet. Det behøver ikke være dyrt eller besværligt. Se din yndlingsfilm i sengen under dynen, grin højt til din yndlingskomedie serier, ordn dine fødder og kom glad neglelak på tæerne. Tag et langt bad, skrub kroppen og kom lækker bodylotion på bagefter. Vær sammen med mennesker der gør dig glad . Listen er lang og du ved selv hvad der gør dig glad!

5. Ryd op og smid ud                                                                                                                              

Rod kan få stress til at stige. Du kender det selv, tingene har ikke en plads og du kan ikke finde noget som helst, du bliver irriteret og bum – stress hormonerne raser. Ryd op i dine ting. Smid det ud der skal smides ud og giv resten til velgørenhed. Reducer og tænk over om du nu virkelig også har brug for den dims du har gemt fra en ex kæreste du havde som teenager. Ryd fysisk og psykisk – giv slip på ting der nager dig og kig dig ikke tilbage.

6. Vær taknemmelig                                                                                                                                

Noglegange kan man ikke se skoven for træer, og noglegange kan det være svært at se hvad der egentlig er så godt. Derfor er det en god ide, hver aften inden du skal i seng, at reflekterer over hvad der har været godt ved dagen og skrive det ned. Du kan sætte det til 3 ting om dagen. Lad være med at bekymre dig om hvad der har været dårligt i løbet af dagen, tænk kun på det positive. Jo mere du gør det, jo nemmere bliver det og jo gladere bliver du.

7. Husk vitaminer                                                                                                                                    

De fleste danskere lider af D-vitamin mangel og det er endnu vigtigere i de mørke måneder. Spis sundt, grønt og varieret ( det vil også gøre dig glad) og tag et vitamin tilskud. Tag eventuelt et smut forbi lægen og få et sundhedstjek.

8. “Think Pink”                                                                                                                                          

Der er nogen der siger at man bliver hvad man tænker og hvis det er tilfældet, kan du også tænke dig glad. Fokuser på det positive i situationen og lad være med at lade det negative overtage. Tal pænt om dig selv og andre, sig noget pænt til din veninde, søster, bror, kollega, mor, far eller en fremmed. Omgiv dig med positive ting, slet den irriterende person på Facebook som kun spreder negativitet og smil – selvom det er en øv dag!

Jeg håber at du kan bruge et eller flere af rådene til at komme helskindet igennem de mørke måneder der står for døren – Har du et godt “bliv glad” råd? Del det med os 🙂

/Tina

                                                                                                                                            

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårs wishlist